Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور به تشریح زلزله خشت و گسل فعال کازرون در این منطقه پرداخت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   شیراز ، براساس اطلاعات موجود مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور، کمربند لرزه‌خیزی زاگرس در جنوب و غرب استان فارس قرار گرفته است که یک نمونه از این موضوع عصر روز گذشته در منطقه خشت شهرستان کازرون رخ داد و هنوز پس لرزه‌های آن ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این زلزله که به بزرگی 5.7 ریشتر بود، در ساعت 19:04 رخ داد و بزرگی زلزله به‌گونه‌ای بود که در شهرستان‌های اطراف از جمله شیراز و ممسنی نیز احساس شد. از عصر روز گذشته تا صبح امروز 21 پس لرزه در منطقه خشت رخ داده که بزرگترین آن 3.9 و کوچکترین آن 2.4 ریشتر بوده است. 

براساس اطلاعات موجود در مرکز لرزه‌نگاری کشور در کمربند زاگرس گسل‌های بزرگ و فعالی وجود دارد که از روند چین‌های زاگرس پیروی نمی‌کنند و همین مسئله سبب پیچیدگی در تحلیل منشا زمین‌لرزه‌های این منطقه از زاگرس شده است. 

کمربند چین خورده - رانده زاگرس در حاشیه شمالی صفحه عربستان و در جنوب غرب ایران منطقه وسیعی در معرض تغییر شکل است که از گسل‌های مهم این منطقه گسل کازرون و گسل پیشانی زاگرس است. 

طهمورث یوسفی، مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور در گفت‌وگو با تسنیم به بیان ویژگی‌های زلزله خشت و گسل کازرون پرداخت. 

وی با بیان اینکه زلزله روز گذشته در منطقه خشت ادامه زلزله گناوه در اردیبهشت ماه امسال بود، اظهار داشت: این زلزله‌ها به دلیل گسل‌های زاگرس است که اصطلاحا به آن گسل پیشانی زاگرس می‌گویند که گسل‌های فشاری هستند. 

یوسفی با بیان اینکه زلزله گناوه، خشت و برخی از زلزله‌هایی که از اردیبهشت ماه در این  منطقه رخ داده است، به دلیل همین گسل بوده است، گفت: زلزله امروز کنار ساحل نیز از همین گسل پیشانی زاگرس است. 

مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور با بیان اینکه یکی از خوبی‌های زلزله خشت این بود که در مناطق کوهستانی و با تراکم پایین جمعیت رخ داد، افزود: 8 سال پیش زلزله‌ای که در برازجان روی داد و منجر به خسارت جانی شد روی همین گسل بود اما در منطقه با تراکم جمعیتی بالا رخ داد که منجر به خسارت شد. 

وی با تکرار این مسئله که دلیل کم بودن خسارت مالی و نبود خسارت جانی در زلزله خشت کمی تراکم جمعیت بوده است، بیان کرد: این زنگ خطری است که متوجه باشیم در مناطقی که گسل وجود دارد در طرح توسعه شهر و روستا ساخت و ساز انجام نشود. 

یوسفی با بیان اینکه زمین به ما آلارم هشدار می‌دهد، عنوان کرد: در منطقه کازرون نیز گسلی با نام گسل کازرون فعال است که البته مسبب زلزله خشت این گسل نبوده است بلکه همان گسل پیشانی زاگرس است. 

زلزله هیچ خسارتی به تاسیسات گازرسانی خشت وارد نکردثبت 17 پس‌لرزه در منطقه خشت/ بیمارستان‌ها در حالت آماده‌باش‌پیش‌بینی سوخت‌رسانی به منطقه زلزله‌زده خشت‌بازدید از تمام  روستاهای خشت کازرون برای برآورد خسارت احتمالی زمین‌لرزه ادامه دارد

مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور با بیان اینکه گسل کازرون تراکم جمعیتی زیادی دارد، تصریح کرد: منطقه غرب کازرون، نورآباد و تعدادی از روستاهای پرجمعیت روی گسل کازرون قرار دارند که این گسل در حال حاضر نیز فعال است و باید برای پیشگیری از خسارت احتمالی فرهنگ‌سازی شود. 

وی با بیان اینکه زلزله بلا نیست بلکه یک رخداد طبیعی است، گفت: گسل کازرون هر 10 سال یک بار یک زلزله 6 ریشتری دارد که کاملا طبیعی است اما تاکید می‌کنم که مسبب زلزله خشت نبوده است اما امکان تحریک شدن گسل کازرون نیز وجود دارد. 

یوسفی با بیان اینکه 3 فاکتور برای پیش‌بینی زلزله نیاز است، افزود: زمان، مکان و بزرگی زلزله برای پیش‌بینی ملاک است که امکان پیش‌بینی هر سه با هم وجود ندارد تنها صورت بالقوه می‌توان مکان زلزله را اعلام کرد یعنی چنین گفت که این مکان ظرفیت و پتانسیل زلزله را  دارد اما زمان و بزرگی و حتی مکان دقیق قابل پیش بینی نیست.

مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور با بیان اینکه توان لرزه‌زایی گسل کازرون 6 تا 6.5 ریشتر است، گفت: بنابراین پیش‌بینی باید سازه‌های ساختمانی مهندسی باشد به گونه‌ای که زلزله‌های در ردیف متوسط نتواند خسارت بزند. 

وی با بیان اینکه کشور ایران و استان فارس به ویژه غرب آن روی کمربند زلزله قرار دارند، اظهار داشت: باید سازه‌ها مقاوم ساخته شوند چون درباره گسل‌ها اطلاع و علم داریم مهندسین باید توجه داشته باشند که ساخت‌وسازها با فعالیت زمین سازگار باشد. 

یوسفی تصریح کرد: نقاط خوش آب و هوا و نزدیک آب نقاط ضعف زمین است در حالی که عمده ساخت و سازها در این نقاط رخ می‌دهد بنابراین باید خطرات آن را بدانیم، فرهنگ‌سازی کنیم و در ساخت و ساز نیز این موضوع را مدنظر داشته باشیم. 

انتهای پیام/424 / ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منطقه خشت زلزله خشت پیش بینی گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۱۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایروبی حوضچه‌های ذخیره آب بخش شعیبیه شوشتر

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، آقای احمدی گفت:با تلاش کارکنان حوزه معاونت بهره‌برداری و کرمی مدیر آبفای شهر گوریه، پس از یکسال مخازن روستا‌های مختلف این بخش در حال لایروبی است.

وی افزود: در همین رابطه اواخر فروردین ماه امسال تاسیسات روستای شعیب نبی که آبرسانی به ۷ روستای شعیب نبی، رمانه، خماس، یذاب، شیخ حسین و فارسیه ۲ با جمعیتی بالغ بر ۳۰۲۶ نفر را بر عهده دارد، لایروبی شد.

احمدی ادامه داد: همچنین در روز اول اردیبهشت ماه نیز تاسیسات روستای ام ثوره با جمعیتی حدود ۶۷۷ نفر توسط همکارانمان لایروبی و پاکسازی شد.

سرپرست آب و فاضلاب شوشتر اضافه کرد: حوضچه‌های مربوط به تاسیسات روستای سری که روستا‌های سری یک و ۲، خضر یک و ۲ و فارسیه ۲ را زیر پوشش قرار می‌دهد، در روز دوم اردیبهشت ماه امسال لایروبی و پاکسازی شد تا جمعیتی بیش از یکهزار و ۹۱۶ نفر آب آشامیدنی با کیفیت‌تری استفاده کنند.

وی در خصوص مشخصات مخازن لایروبی شده می‌گوید: حوضچه تاسیسات شعیب نبی، بتنی با ظرفیت ۷۰۰ متر مکعب، ام ثوره بتنی با ظرفیت ۲۰۰ متر مکعب و  سری نیز بتنی با ظرفیت ۴۰۰ متر مکعب است که پس از لایروبی، عملیات کلر زنی در شبکه توسط واحد کیفی مطابق با استاندارد‌های لازم صورت می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • بازدید مدیر عامل از شعبه صندوق تامین خسارت های بدنی استان فارس
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند
  • لایروبی حوضچه‌های ذخیره آب بخش شعیبیه شوشتر